Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z owocami morza i sosem porowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 porcji
Składniki
-
300 g małży sercówek, świeżych, oczyszczonych300 g małży venus, świeżych, oczyszczonych
-
1200 g wody plus dodatkowa ilość do namoczenia małży
-
2 ½ łyżeczki soli
-
150 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
120 g oliwy z oliwek
-
3 łyżki białego octu winnego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki cukru
-
300 g ryżu długoziarnistego
-
500 g omułków, świeżych, oczyszczonych
-
300 g mieszanki sałat pokrojonych na kawałki
-
300 g krewetek, gotowanych
-
300 g ośmiornicy, gotowanej pokrojonej w cienkie plastry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
25.6 g
Kalorie
1465.5 kJ /
350 kcal
Tłuszcz
15.1 g
Błonnik
1.9 g
Węglowodany
31.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SAŁATKI XXL
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka sycylijska z krewetkami
40 min
Krewetki z orzechami nerkowca
40 min
Krewetki arrabiata z makaronem z cukinii
40 min
Gulasz z owoców morza z ziemniakami
1 godz.
Krewetki i warzywa w tempurze
1 godz.
Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
8 godz.
Tortille z krewetkami w kremowym sosie z chili
25 min
Małże z pikantnym sosem
1 godz.
Owoce morza w sosie pomidorowo-ziołowym
30 min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 min
Spaghetti z małżami, grzybami i karczochami
50 min
Ryż z krewetkami w orientalnym sosie
55 min